Agenda

In de agenda vindt u een overzicht van concerten waarin muziek van Hendrik Andriessen en/of Albert de Klerk wordt uitgevoerd. Het betreft zowel concerten die door de Andriessen/De Klerk Stichting worden georganiseerd (concerten met een blauwe achtergrond) als concerten die door anderen worden georganiseerd.

Voert u binnenkort muziek uit van Andriessen en/of De Klerk? Laat het ons weten via adkstichting@gmail.com, dan nemen we het concert op in ons overzicht.

Workshop Leo van Doeselaar

17 & 18 mei 2019 | St. Josephkerk Haarlem

De bekende organist Leo van Doeselaar geeft op 17 en 18 mei 2019 een workshop voor orgelstudenten van de conservatoria. Dit is een uitvloeisel van het Andriessen/ De Klerk Festival. Ook toen gaf Van Doeselaar een workshop. Om dieper op de stof in te kunnen gaan, is meer tijd nodig. Daarom hebben we nu 2 dagen gereserveerd voor deze buitengewoon interessante lessen. Ook niet-organisten kunnen deze workshop meemaken. De lessen vinden ‘s ochtends plaats, ‘s middags krijgen de studenten de gelegenheid om te studeren op het Adema-orgel.

Meer informatie en aanmelden >>

Concert workshop

19 mei 2019 | 15.30 uur | St. Josephkerk Haarlem

Een aantal concervatoriumstudenten heeft op 17 & 18 mei 2019 de workshop van Leo van Doeselaar gevolgd. Onder zijn deskundige leiding hebben zij zich verdiept in de orgelwerken van Andriessen en De Klerk. Het resultaat laten zij op zondagmiddag 19 mei 2019 horen tijdens een concert in de St. Josephkerk.

Kamermuziekconcert Matangi Quartet

27 okt 2019 | 15.30 uur | Lutherse Kerk Haarlem

Het internationaal vermaarde Matangi Quartet geeft een kamermuziekconcert met werken van Hendrik Andriessen. Op het programma staan onder meer: Quartetto in Stile Antico (ook te beluisteren op één van de cd’s in ons Festivalboek), Il Pensiero en L’Indifférant.

Bakenessergracht

Vocaal ensemble EVA m.m.v. Ton van Eck (orgel)

2 mei 2020 | 15.00 uur | Kathedrale Basiliek St. Bavo Haarlem

EVA Vocaal Ensemble verzorgt op 2 mei 2020 het openingsconcert van de zaterdagmiddagserie in de Haarlemse Kathedrale Basiliek. Zij zullen begeleid worden door Ton van Eck, titulair organist. Op het programma werken van Hendrik Andriessen en Albert de Klerk.

Organisator: Andriessen/De Klerk Stichting i.s.m. Zaterdagmiddagconcerten Kathedrale Basiliek

Een initiatief van:
Andriessen/De Klerk Stichting
Franz Schubertlaan 1
2102 EJ Heemstede
adkstichting@gmail.com

Ontvang onze Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte van alle informatie en wetenswaardigheden over de Andriessen/De Klerk Stichting. Inschrijven nieuwsbrief >>